Sept 3 – 5 | 台北入貨之行 (戰利品!)

IMG_0234

今轉出發台北,三天兩夜,入貨為主。你們看我以為是 shopping,但其實我覺得係 buying!當一個 shopper 心情輕鬆,一點都不趕時間,但當一個 buyer 就截截不同了,要計算,要考慮,要比較,仲要趕住去唔到地方入貨,好累唷…(台灣口吻!=D )!不過,最後都任務完成!

這次入貨可以用…超…誇…張來形容!大家都睇得到我嘅瘋狂程度,頭飾買了 50+ 件!大放血,買了多少錢不好說了(我自己也不想計算),但可以跟你們分享,光是買假睫毛都買了HKD4000+!這些睫毛,每日一對都可以用一年有多!不過為配合 MC BRIDAL MAKEUP 來緊係嘅發展,入定咁多貨都差唔多㗎啦!XD

雖然 Big Day 我喜愛用鮮花,但也不是每一個造型都用得上鮮花配襯,到時候呢一大堆頭飾就會發揮佢地嘅作用!Pre-Wedding 就更不用說了! =D 好開心,雖然呢堆戰利品不會用在我自己身上,但可以為各位新娘子扮靚靚,心裡還是非常開心的!

啱啱返到香港,要好好收拾一下個頭飾櫃,準備好迎接來緊密麻麻的化妝和拍攝工作!給力…!

Jocelyn
5 Sept 2013

Tel / Whatsapp: 6446 2664
Email: ask@mcbridalmakeup.hk
Blog: http://mcbridalmakeup.hk


Leave a Reply