Jurlique | 從投香水懷抱的五月天

大家準備好母親節禮物俾媽媽未呀?如果仲未,可能呢支 “Essense of Rose – Roll-on Fragrance Oil” 係一個好好 “臨急抱佛腳” 的選擇!

如果大家有睇開我個 blog,都知道 MC 係一個唔鍾意強烈的氣味的人,因為咁樣,我已經戒掉用香水的習慣好多年了 (仲有呀,每次出完 job 返來,因為身上有大量 spray & 定型水的氣味,每次佢都想將我隔離咁 XD) …但係前幾天咁啱工作後經過 Hysan Place DFS,就拉左 MC 去 Jurlique 度陪我補給一下我一向用開的 Rose Hand Cream, Rose Shower Gel 和 Body Exfoliator,當我的眼睛係貨架上掃描嘅時候,俾我描到 Jurlique 新出的 “Essense of Rose – Roll-on Fragrance Oil”。

我是玫瑰香味的 Super Fans,一見到 Jurlique 的玫瑰系列有新成員,當然我又多手試下啦,一 “碌” 上手腕,連 MC 都讚清香呀!最最最最最開心係… MC 竟然批准我買來搽!!!

IMG_7677

HKD200 / 11ml

呢支 Fragrance Oil 只係一支筆的 size,真的超級適合放係手袋入面,隨時隨地都可以令自己香噴噴啦!而且價錢真係唔貴,買支俾自己,再買支俾媽咪都唔肉赤啦!如果母親節唔想送鮮花,送支玫瑰味香水都幾好呀!

Jocelyn Ho

Tel / Whatsapp: 6446 2664
Email: ask@mcbridalmakeup.hk


Leave a Reply