Cle de Peau | 我最喜愛的化妝棉

列入我最喜愛的化妝棉的是 Cle de Peau 的 Cotton Pad,價錢比起一般的化妝棉的確是貴了點,但我已經用了很多盒,真的不能不跟大家分享一下!

IMG_6952

我會用這化妝棉沾化妝水/爽膚水/柔膚水,它的質地好似天然真絲一樣滑,在臉在打圈時會覺得好柔軟,採用天然棉花製造,用完之後會覺得塊面好滑,因為呢塊化妝棉可以好有效地帶走面上的角質層。化妝棉軟滑嘅程度令我好放心地連眼周都可以輕輕擦擦,去下眼底的角質,可以令到化妝時更加貼服。

如果大家有用離子導出導入機,建議都可以用 Cle de Peau 的化妝棉。導出導入機會在臉上打圈 10﹣15 分鐘,用啲質地好的化妝棉,好好地 pamper 一下皮膚!不過,唯一有一個唔好處,就係化妝棉吸水能力好強,我一般都要落 2﹣3 揼嘅化妝水。

HKD95 / 120pc

IMG_6954

另外,想分享一下近期愛上的 Cle de Peau 柔膚水,非常保濕。我成日坐飛機,皮膚好容易乾,飛到世界唔同地方,天氣又乾燥,用左佢一個星期了,就愛上了!

HKD950 / 170ml

Jocelyn Ho

Tel / Whatsapp: 6446 2664
Email: ask@mcbridalmakeup.hk


Leave a Reply