Sydney 仲夏拍攝之旅 | agnès b. 化妝品系列

講起品牌 agnès b. 大家可能會諗起手袋和飾物,又或者是 agnès b. cafe 的咖啡和甜點,但其實最近 agnès b. 引入了化妝品系列,大家有冇留意到呢?

多謝 agnès b. 較早前送來最新的化妝品系列給我試用,趁今次出行 Melbourne & Sydney 拍攝 Pre-Wedding,我就帶了 agnes b 化妝品系列中的 Powder Blush (胭脂) & Eye Shadow (眼影),替今個澳洲之旅的新娘子化個靚妝!

IMG_6815
IMG_6814
agnès b. Powder Blush ﹣ Rose thé (胭脂) HKD180

這個胭脂顏色十分討好,是淡淡的玫瑰色 (Rose thé),好適合甜美的新娘妝容。最大的好處是,它的盒身非常非常的輕巧,盒子的大小又唔會太佔地方,帶它出外化妝或補妝,十分方便!(你知啦,化妝師們每次出 job 或跟妝時帶的”傢撐”都好似擔泥一樣,又多又重,細少輕巧都好重要 =P)

IMG_6817
agnès b. Eye Shadow ﹣ Beige et brun (眼影) HKD160

我喜愛為新娘子化的妝容一般都以甜美自然為主,絕對唔會下下都 smokey eye。收到 agnes b 的最新化妝品系列時,一眼就看中這盒 eye shadow 了,顏色是 Beige et brun,beige colour 最好係可以為眼蓋 naturally 加深輪廓,一邊是 matt colour,另一邊是比較 shimmer 的,可用度很高!

Jocelyn Ho

Tel / Whatsapp: 6446 2664
Email: ask@mcbridalmakeup.hk


Leave a Reply